3/23/15

Tragerilla® mukavempaan olotilaan

Älä katso taakse, sillä et ole menossa siihen suuntaan.”
Totta, mutta mitä jos takana olleet tapahtumat ilmoittavat olostaan aika ajoin tässä hetkessä? Toki keho ja mieli muistaa ja on luonnollista muistaa menyttä, mutta entä jos se aika ajoin on häiritsevää ja estää meitä elämään ja kokemaan miellyttävästi asioita tässä ja nyt?


Kehon kiputilat, alakuloinen mieli, pelko muun muassa ilmentävät tätä.

Trager® hoito rentouttaa, vapauttaa ja tasapainottaa niin kehoa kuin mieltä. Hoidossa käydään koko keho läpi tai vain tietyt kehon alueet (jos lyhyempi hoitoaika) asiakkaan ollessa makuulla lämpimästi peiton alla. 

Tragerin perusajatuksia on, että jos kehoa satutetaan, se menee automaattisesti puolustusasentoon. Tehokkaat mutta kivuttomat hoitoliikkeet saavuttavat näin syvemmät kudoskerrokset, joka auttaa asiakasta päästämään irti siitä, mitä ei tarvita: esim. stressistä, kivuista, jännityksistä ja jäykkyyksistä.

Trager on siis myös hyvä hoitomuoto tuntemaan syvän rentoutumisen tilaa - olotilaa joka on vapautunut, rauhallinen ja jossa mielenkin on helppo vain olla, ilman että tarvitsisi miettiä, muistella, kuvitella, suunnitella..

Kun hoito auttaa vapauttamaan fyysisiä ja psyykkisiä toimintamalleja, niin tuo se syvää rentouden tilaa, vapaampaa fyysistä liikkuvuutta ja henkistä selkeyttä.

Trageriin kuuluu myös “itsehoitopuoli”, jota ohjataan tarvittaessa enemmänkin itse hoidon lisäksi, jos asiakas niin haluaa.

Trager itsehoitovinkki läsnäoloon ja mukavempaan olotilaan:
* tunne kehosi missä asennossa se nyt on. Mitä tunnet?
* jos tunnet jännitystä tai kipua jossain voitko hitaasti ja tietoisesti viedä asentoasi mukavempaan olotilaan. Rauhaisa liike voi jatku pitkäänkin pysyen kuitenkin kokoajan tuntemuksissa siitä kuinka keho liikkuu helposti, vaivattomasti.
* jos tunnet voimakasta jäykkyyden, kivun, jännityksen tunnetta jossain kohtaa, niin voit seisten, istuen, makuulla tuoda rauhallisin kehon liikkein tilan, pehmeyden, rentouden, vapauden tunnetta kyseiseen kehon osan kohtaan. Voit kysyä itseltäsi miten kyseinen kehon osa voisi olla vieläkin vapaampi. Äärirajoille ei tarvitse mennä, kivun tunnetta ei tule kokea - jos koet, niin palaa kivun alueelta pois ja jatka kehon haluamaa liikettä - liike voi olla hyvinkin pientä tai laajaa. Mikä on tarve? Mielen järkeilyt voit jättää ja annat kehosi ohjata, viedä.
* kun liikkeelle ei ole enää tarvetta voit vain pysähtyä, tuntea ja ehkä huomata myös rauhoittuneen mielen olotilan.


Voit ottaa saman periaatteen käyttöön myös kävellessäsi paikasta toiseen. Tuntea kehon liikkeet kävellessäsi, tuntea maan/lattian jalkojen alla ja palata yhä uudelleen tuntemiseen. Jos käveleminen tuntuu rajoittuneelle, jäykälle - kysy mielessäsi miten se olisi helpompaa, vapaampaa ja vieläkin vapaampaa ja anna kehon tehdä mikä tarpeen. Jos huomaat yhden tai muutaman kehonosan alueen, jolle tarvetta vapaammasta olotilasta, niin tuo huomio vain yhteen alueeseen kerralla. 

Tarve vaihtelee - se ei välttämättä aina ole vapaammman tunteen kokeminen, vaan voi olla tarvetta muun muassa myös vakauden ja tuen tunteesta. Kysy mielessäsi keholtasi ja luota kehontietoosi. 

Trager® hoidosta ja hinnat tästä.

Läsäoloa 

No comments:

Post a Comment