9/24/16

Tämä viikko / tämä hetki

Closing time 🕗
 
Sky after work 💜

Led ashtanga yoga class 🙏
'Ordinary' days 💝
Ordinary is always extraordinary, unique,
remarkable even if you have done it
thousands of times.
It is always new and pure 🙏
 
"Love is an infinite power"
💗

Beauty around 😍

Tämä hetki; ainut joka meillä on ja ehkäkin sanontana joillekin jo niin tuttu, mutta mitä se on?

Jooga filosofian ja oman kokemuksenikin pohjalta voin sanoa, että se on niin tyyneyttä, antautumista, hyväksyntää ja vapautumista läsnäololle ja ennen kaikkea kokemista, näkemistä ja toimimistakin sydämestä lähtöisin, tiedostaen yhteyttä itseen ja muihin.

Helposti sanottu, mutta se toki vaatii meiltä useammilta jonkinlaista läsnäoloharjoitusta, jotta me voisimme tuntea tätä tilaa enemmän ja antautua tälle hetkelle, sillä meidän mieli vetää hyvin paljon meitä pois tästä hetkestä, kuten myös opitut mallit joiden pohjalta useasti toimimme ja reagoimme. Harjoitus siis herättää meitä läsnäoloon yhä uudelleen ja uudelleen ja toimii työvälineenä, jotta voisimme elää myös täydenpää elämää ihan harjoituksen ulkopuolellakin.


Nyt voitkin halutessasi hetkeksi sulkea silmäsi ja tuntea luonnollisen hengityksesi virran ihan vaan seuraamalla ja tuntemalla hengitystäsi, joko nenän/suun alueella, rintakehän tai vatsan.
Se on hyvä sellaisena kun se on ja vain tunnet kuinka hengitys kulkee sisään, pieni luonnollinen paussi, uloshengitys ja pieni luonnollinen paussi.
Jos pidemmän aikaa tunnet ja seuraat; saatat huomata erilaisia kehotuntemuksia, ajatuksia, tunteita, mutta palaa hengityksen tuntemiseen kun olet hetken antanut huomiota sille, joka huomiotasi kaipasi.
Yhä uudelleen ja uudelleen palaamalla läsnäoloon ja saatat ehkä huomata, että pystyt tarkkailemaan nousevia tuntemuksia ja ajatuksia ilman että menet niihin pitkäksi aikaa mukaan. Toisin sanoen; ne eivät vie ‘sinua’ mukanasi. Olet siis tarkkailija.
Tarkkailet hengitystäsi, hetken aikaa myös nousevia tuntemuksia ja ajatuksia, takaisin hengitystä..
Lopuksi voit mielessä kysyä: Kuka on se tarkkailija, joka tarkkailee ajatuksia ja tuntemuksia?


Harjoitus yksinkertaisuudessaan (on se sitten paikallaan oleva istuma harjoitus tai fyysisempi jooga asento harjoitus) on minusta mielenkiintoisin “matka”. Matka, jonka työvälineenä käytetään jonkinlaista harjoitusta ja harjoituksesta riippumatta on se aina uusi kokemus vaikka olisitkin tehnyt samaa jo satoja tai tuhansiakin kertoja, ihan kuin tämäkin hetki.

Miltä tuntuisi liikku, tehdä, puhua, elää sydämestä lähtöisin?

Sydänmellistä läsnäoloa,

- Krisse

No comments:

Post a Comment