10/31/17

Su 5.11. Kääntyminen sisäänpäin

Sunnuntaina 5.11.
Seasonal jooga harjoitus - vuodenaika syksy
klo 13:30-16 (ovet auki 13:15)
Wasa Wellness
Hinta: 26€ (tai 2 rastia kortista)

Tunnin sisältö:
Yin jooga harjoitus ja muutamia aktiivisempia yang (fyysisiä) asentoja.
Teemme myös hengitys harjoituksia vaikuttaen syksyn sisäelinpariin; keuhkoihin ja paksuunsuoleen.
Tunnin aikana käydään läpi jonkun verran harjoituksen ja vaikutuksien perusteita.

Syksyn teema on hengitykseen keskittyminen ja ajoittuu lokakuun alusta joulukuun puoleenväliin. Elämäntahti hidastuu ja rauhoittuu kun kasvukausi on päättynyt ja valmistaudutaan kääntymään sisäänpäin.

Yin jooga on rauhallinen ja meditatiivinen harjoitus. Tunnin aikana pysytään useita minuutteja keholle helpoissa venyttävissä asennoissa. Liikkeet vaikuttavat niin syviin kudoksiin, sekä elimiin, samanaikaisesti myös tuoden läsnäoloa, tietoisuutta, rauhoittuneisuutta. Harjoitukset tehdään omista lähtökohdista, eli oman kehon ja kykyjen mukaan.

Hengitysharjoitukset vaikuttavat hyvin hermostoomme, energiaamme, itse keuhkoihin ja aktiivisimmat jopa vatsan sisäelimiin. Rauhalliset hengitysharjoitukset meditatiivisuudessaan tuovat syvempää kokemusta läsnäolosta ja sisimmästämme.

Yin jooga pohjautuu niin jooga filosofiaan kuin kiinalaiseen lääketieteeseenkin. Kiinalaisessa lääketieteessä ihminen nähdään kokonaisuutena osana luonnon rytmiä ja jooga harjoituksella voidaan näin tukea elämää ottaen huomioon vuodenajat, jotta keho ja mieli pysyy tasapainossa.


Vuodenajan sisäelinpari: keuhkot ja paksusuoli
Elementti: Metalli
Maku: Kirpeä, tulinen
Värit: harmaa ja valkoinen
Vuodenajalle ominaiset jooga asanat: 
Rintarankaa/keuhkoja avaavat, käsien liikkeet ja hengitysharjoitukset. Teemme liikkeitä, jotka vaikuttavat myös muuallekin kehoon 🙏 

Pienryhmäkoko
Ilmoittautumiset:
kristiina.peltoniemi@gmail.com
puh: 040 582 5669Kuva Kuntsin modernin tateen museosta

No comments:

Post a Comment