8/21/18

Seasonal yoga su / Sunday 2.9.

Sunnuntaina 2.9.
Seasonal jooga

Syyskesän vuodenaika

Teema: Tasapainon etsiminen ☯
klo 12:30-15 (ovet auki klo 12:15)
Tunnin jälkeen teehetki
Paikka: Wasa Wellness, Pitkänlahdenkatu 13

Hinta: 30€ (tai 2 rastia joogakortista + 4€)

Tunnin sisältö:

Yang + yin harjoitus + hengitys- ja meditaatio harjoituksia tukemaan vuodenajan teemaa.
Syyskesän sisäelinparit 
kiinalaisen lääketieteen mukaan ovat vatsalaukku ja perna.

Tunti ei vaadi aikaisempaa joogakokemusta. Käännymme sisäänpäin, mutta olemme tuettuja myös muiden kanssaharjoittajien energiasta; kollektiivisesta energiasta.

Yin harjoitus on rauhallinen ja meditatiivinen harjoitus. Tunnin aikana pysytään useita minuutteja keholle helpoissa venyttävissä asennoissa. Liikkeet vaikuttavat niin syviin kudoksiin, sekä elimiin, samanaikaisesti myös tuoden läsnäoloa, tietoisuutta, rauhoittuneisuutta.

Yang taas harjoitukseltaan aktiivinen ja eri tavalla stimuloiva. Asennot koostuvat liikkeen yhdistämisestä; virtaavuudesta; sekä asennoista, joissa pysytään joitain hengityksiä.

Hengitysharjoitukset taas vaikuttavat hermostoomme, energiaamme, keuhkoihin ja aktiivisimmat jopa vatsan sisäelimiin. Rauhalliset hengitysharjoitukset meditatiivisuudessaan tuovat syvempää kokemusta läsnäolosta ja sisimmästämme.


Jooga harjoitukset tehdään aina omista lähtökohdista, eli oman kehon, mielen ja kykyjen mukaan.

Seasonal jooga harjoitus pohjautuu niin jooga filosofiaan kuin kiinalaiseen lääketieteeseenkin. Kiinalaisessa lääketieteessä ihminen nähdään kokonaisuutena osana luonnon rytmiä ja jooga harjoituksella voidaan näin tukea elämää ottaen huomioon vuodenajat, jotta keho ja mieli pysyy tasapainossa.


5 eri vuodenaikaa ja tämä syyskesän vuodenaika (kesän ja syksyn välillä) ajoittuu elokuun puolivälistä syyskuun loppuun. Vuodenajan sisäelinpari on vatsalaukku ja perna
Elementti: Maa 🌰
Maku: Makea 🍑
Värit: keltainen, ruskea, oranssi 🌻🌰🍁

Jooga asanat: Keskikehoa vahvistavat, tasapaino liikkeet, sekä vartalon etupuolen venytykset (etureisien myös) / vatsalaukun energiakanava ja jalkojen sisäosien venytykset / pernan energiakanava. 
Teemme liikkeitä, jotka vaikuttavat myös muuallekin kehoon 🙏

Ilmoittautumiset:
kristiina.peltoniemi@gmail.com
puh: 040 582 5669
No comments:

Post a Comment