9/12/18

Su 30.9. Kääntyminen sisäänpäin

Sunnuntaina 30.9.
Seasonal jooga harjoitus - vuodenaika syksy
klo 15-17:30 (ovet auki 14:45)
Tunnin jälkeen teehetki
Paikka: Wasa Wellness, Pitkänlahdenkatu 13
Hinta: 30€ 
(tai 2 rastia joogakortista + 4€)

Tunnin sisältö:
Yang + yin harjoitus + hengitys- ja meditaatio harjoituksia tukemaan vuodenajan teemaa.
Teemme harjoituksia vaikuttaen syksyn sisäelinpariin; keuhkoihin ja paksuunsuoleen.

Syksyn teema on hengitykseen keskittyminen ja ajoittuu lokakuun alusta joulukuun puoleenväliin. Elämäntahti hidastuu ja rauhoittuu kun kasvukausi on päättynyt ja valmistaudutaan kääntymään sisäänpäin.


Yin harjoitus on rauhallinen ja meditatiivinen harjoitus. Tunnin aikana pysytään useita minuutteja keholle helpoissa venyttävissä asennoissa. Liikkeet vaikuttavat niin syviin kudoksiin, sekä elimiin, samanaikaisesti myös tuoden läsnäoloa, tietoisuutta, rauhoittuneisuutta.

Yang taas harjoitukseltaan aktiivinen ja eri tavalla stimuloiva. Asennot koostuvat liikeen yhdistämisestä; virtaavuudesta; sekä asennoista, joissa pysytään joitain hengityksiä.

Hengitysharjoitukset taas vaikuttavat hermostoomme, energiaamme, keuhkoihin ja aktiivisimmat jopa vatsan sisäelimiin. Rauhalliset hengitysharjoitukset meditatiivisuudessaan tuovat syvempää kokemusta läsnäolosta ja sisimmästämme.Jooga harjoitukset tehdään aina omista lähtökohdista, eli oman kehon, mielen ja kykyjen mukaan.

Seasonal jooga harjoitus pohjautuu niin jooga filosofiaan kuin kiinalaiseen lääketieteeseenkin. Kiinalaisessa lääketieteessä ihminen nähdään kokonaisuutena osana luonnon rytmiä ja jooga harjoituksella voidaan näin tukea elämää ottaen huomioon vuodenajat, jotta keho ja mieli pysyy tasapainossa.


Vuodenajan sisäelinpari: keuhkot ja paksusuoli
Elementti: Metalli
Maku: Kirpeä, tulinen
Värit: harmaa ja valkoinen
Vuodenajalle ominaiset jooga asanat: 
Rintarankaa/keuhkoja avaavat, käsien liikkeet ja hengitysharjoitukset. Teemme liikkeitä, jotka vaikuttavat myös muuallekin kehoon 🙏 

Pienryhmäkoko
Ilmoittautumiset:
kristiina.peltoniemi@gmail.com
puh: 040 582 5669No comments:

Post a Comment