3/6/21

Tervieisiä Hollannista

Lockdown ongoing.. but now having the opportunity to spend the "working days" with Psychosynthesis training.

Hollannissa oleminen (erityisesi Covid) mahdollisti psykosynteesi koulutuksen aloituksen. Psykosynteesi on ollut itselleni todella mielenkiintoinen työväline jo usean vuoden ajan www.kadermo.fi retriiteiltä ja nyt löytyi mahdollisuus itse aloittaa mentorointi koulutus huippu opettajan kanssa San Franciscoon (valmistuminen olisi kesällä 2022). Psykosynteesi tukee hyvin jooga- ja meditaatio suuntauksia, sekä Trager ideologiaa.

Psykosynteesi on siis Transpersonaalisen psykologian suunta, jossa mm. tarkastelaan henkisen itsensä kehittämistä. Psykosynteesi koulutuksista löytyy psykoterapeutti ja mentor mahdollisuudet ja itse olen kiinnostunut tällä hetkellä mentor koulutuksesta. Mentorointi eroaa psykoterapiasta mm. siinä mielessä että katse halutaan suunnata tulevaan. Mentoroinnissa toki katsotaan nykytilannetta ja haasteita ja voidaan sivuta myös mennyttä jos se haittaa tulevaa.
Eli auttamalla asiakasta tunnistamaan tavat, uskomukset ja juurtuneet mallit, jotka rajoittavat kykyä edetä elämässä.

Muista mentorointi muodoista psykosynteesi saattaa erota perustavalla juurtumisen tärkeydellä "itseen" jota voidaan mm. kutsua nimellä sielu. Tämä "itse" nähdään mm. inspiraation, kutsumuksen, tietämyksen, rakkauden tilana, joka on ehjä ja puhdas. "Itseä" voidaan siis kuvata tietoiseksi, joka luo merkityksellisyyttä niin pienempiin kuin suurempiinkin elämän hetkiin, suuntaan, tavoitteisiin ja itse elämään. Psykosynteesin työvälineinä on siis paljon meditatiivisia harjoituksia, jotka myös edesauttavat "itseen" juurtumista. Psykosynteesissä ollaan kiinnostuneita kokonaisuudesta; niin kellariin lakaistuihin (menneisiin) tapahtumiin (jos haittaavat eteenpäin/ylöspäin suuntaa), kuin myös nykyisyyteen ja ullakon aarteisiin (potentiaaliin).

Itse kun ensimmäisiä kertoja sain kokea psykosynteesin maailmaa, niin se avasi jollain tavoin asiaoita, joita ei ennen sanoiksi kunnolla osannut pukea. Aivan kuin se olisi antanut extra kielen joogan ja meditaation lisäksi. Ihmismielen ja tunteiden ymmärryksen, sielullisen ja kehollisen rinnalle. Kokonaisemman kokonaisuuden.


Ja vaikkakin olen Hollannissa, niin yksityistunti online mahdollisuus edelleen on, eli jos haluat henkilökohtaista keskustelua tai/ja ohjausta niin ota yhteyttä. Ohjaus voi siis olla keskustelun muodossa (+ harjoitus), ohjattu meditaatio, hengitys ja/tai jooga.


Personal online linkistä lisää.

Toivottavasti voit hyvin, missä ikinä oletkin. Täällä jo kevätlinnut laulelevat, krookukset ja narsissit kukkivat ja aurinko lämmittää ihanasti. Meidän takapihalta pääsee heti metsään ja lenkkipoluille ja kauniille neva-alueelle metsän takaa. Tosi ihana Dinonkin kanssa (koira, jos joku ei tiedä Dinoa ;) ) reippailla raittiissa luonnontuoksuisessa maastossa. Täältä nämä kuvat ja Instagram linkistä löytyy vanhempiakin.

Halauksia ja ihanaa vointia ❤️

-Krisse

No comments:

Post a Comment